Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ

Ο προπονητής Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ είναι  απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στο άθλημα της Κωπηλασίας. Η ενασχόλησή του με τα αθλήματα ξεκινάει από την παιδική ηλικία των 5 ετών, με τα δύο βασικότερα να είναι το άθλημα της κωπηλασίας και του τρεξίματος.

Εκτός από το πτυχίο της Γυμναστικής Ακαδημίας , είναι κάτοχος πιστοποίησης της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Στίβου (USATF)  ως προπονητής Level 1  & Level 2 ( Προπονητής στίβου & αντοχής ), καθώς επίσης και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα πιστοποιημένος προπονητής τρεξίματος για υπερμαραθώνιους δρόμους  ( UESCA certified ultrarunning coach ). Είναι επίσης κάτοχος πιστοποίησης επαγγελματία προπονητή τριάθλου τις I.T.C.A. και έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια αθλητικής ψυχολογίας του Spencer Institute της Αμερικής.

Τέλος έχει μελετήσει πολλά βιβλία & επιστημονικά άρθρα  που αφορούν το άθλημα του τρεξίματος και την προπονητική γενικότερα.

Οι εμπειρίες οι διακρίσεις και η αγάπη του για το τρέξιμο, ξεκινάνε από την εφηβεία στα σχολικά πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου μεσαίων αποστάσεων, αλλά και από συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Από μικρή ηλικία, αποφασίζει ότι οι αγώνες όπου θέλει να εξερευνήσει τα όριά του, τις σωματικές αλλά και ψυχικές αντοχές του, είναι οι υπερμαραθώνιες αποστάσεις σε βουνό αλλά και σε άσφαλτο.

Τρέχει τον πρώτο του αγώνα υπεραπόστασης, 80 χιλιομέτρων, σε ηλικία 21 ετών και γίνεται από τους νεότερους αθλητές έως και σήμερα, που έχει τερματίσει σε εθνικό επίπεδο τέτοια απόσταση. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πάνω από εκατό αγώνες βουνού & δρόμου, από 3 έως 246 χιλιόμετρα.

Είναι δημιουργός και προπονητής της ομάδας τρεξίματος Χοχλιός team, προετοιμάζοντας αθλητές όλων τον επιπέδων για οποιαδήποτε απόσταση τα τελευταία 5 χρόνια.

Η φιλοσοφία του είναι πως αρχική προυπόθεση για να τρέχουμε, είναι να το κάνουμε από αγάπη και όχι με μοναδικό στόχο τα χρονόμετρα και τις επιδόσεις. Με σωστή καθοδήγηση, υπομονή και προγραμματισμό, όλα έρχονται ανεξαρτήτως ιστορικού και ηλικίας.

Αναλυτικότερα κάποιες από τις σημαντικότερες επιτυχίες του σε αγώνες βουνού & δρόμου:

• Τερματισμός το 2021 σε έναν από τους δυσκολότερους υπερμαραθώνιους αγώνες παγκοσμίως, το Σπάρταθλον, 246 χιλιόμετρα. 3ος Έλληνας, 34η θέση της γενικής κατάταξης και μικρότερος σε ηλικία (26) Έλληνας που έχει τερματίσει τον αγώνα, με χρόνο 29 ώρες 37 λεπτά & 55 δευτερόλεπτα .
• 1η θέση γενικής και πανελληνιονίκης στα 100 χιλιόμετρα δρόμου, της διοργάνωσης “Atromitos Ultra” στις 8.2.2020, με χρόνο 7 ώρες 51 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα .
• 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών από Έλληνα αθλητή, σε πιστοποιημένη διαδρομή από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., 100 χιλιομέτρων ασφάλτου.
• 11Η ηλικιακής και 28η γενικής καλύτερη επίδοση για τα 100 χιλιόμετρα σε άσφαλτο, στην παγκόσμια κατάταξη για το έτος 2020
• 3 τερματισμούς στα 80km του “UTPelion” με 4000+ (2017,2018,2019)

• 2η & 5η θέση γενικής στα 110 χιλιόμετρα με 5000+ του υπερμαραθώνιου αγώνα βουνού της διοργάνωσης “Virgin Forest Ultra Trail” στο Παρανέστι (2019, 2018)
• 1ος Έλληνας αθλητής & 4η θέση γενικής, στα 104 ορεινά χιλιόμετρα με 4500+ υψομετρικής, της διοργάνωσης “CORFU Mountain Trail” και παράλληλα ο νεότερος αθλητής που τερματίζει (2019).
• 1η θέση γενικής στα 42 ορεινά χιλιόμετρα της διοργάνωσης “Frozen Peaks” (2018)
• 4η θέση γενικής στα 52 ορεινά χιλιόμετρα του “Ellinikon Cross Country Race” (2018)
• 3 τερματισμούς στα 80km του “UTPelion” με 4000+ (2017,2018,2019)
• 14η θέση στα 33χλμ. του Trail del Cinghiale στην Ιταλία ανάμεσα από 450 αθλητές

Περισσότερα:

Εκτός από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την διάνοιξη νέων αλλά και την συντήρηση  πεζοπορικών μονοπατιών στην περιοχή όπου διαμένει, το Βορίτσιο.

Είναι επίσης εμπνευστής και τεχνικός διευθυντής των αγώνων Κέρη Cross Country Race , Ορεινές Διαδρομές Βοριτσίου, Cretan Backyard Ultra, Karteros Trail, Kronio Trail . Περισσότερες πληροφορίες για τις ορεινές εκδηλώσεις θα βρείτε στο https://ideanroutes.gr/

ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΒΟΡΙΤΣΙΟΥ

Ο Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ είναι εμπνευστής και δημιουργός της διοργάνωσης «Ορεινές Διαδρομές Βοριτσίου», αγώνες οι οποίοι έχουν δώσει πνοή στο χωριό που αριθμεί 30 μόνιμους κατοίκους, όπου και διαμένει. Ο ίδιος, με πολύ όρεξη και αγάπη για τον τόπο όπου μεγάλωσε, έχει αναλάβει την διάνοιξη ενός δικτύου μονοπατιών, τα οποία αναδεικνύουν σε δρομείς και πεζοπόρους τις ομορφιές της περιοχής. Τα τελευταία 6 χρόνια της διοργάνωσης του αγώνα, εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, έχουν δώσει το παρόν στις ορεινές διαδρομές για όλα τα επίπεδα.

Ενδιαφέρεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας: