ΟΜΑΔΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ – ΧΟΧΛΙΟΣ TEAM

ομαδα Τρεξιματος - ΧοχλιοΣ Team

Σαν από αστείο το όνομα της ομάδας. Ομάδα τρεξίματος, με το χαρακτηριστικό της να είναι ένας από τους πιο αργούς σε ταχύτητα ζωντανούς οργανισμούς στην γη; Το σαλιγκάρι, όπως λένε και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Και όμως! Χαρακτηριστικό της ομάδας μας είναι ότι πρώτα από όλα απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Το τρέξιμο! Σε οποιαδήποτε απόσταση, σε οποιοδήποτε τερέν, με οποιονδήποτε ρυθμό!        #anydistance_anyterrain

Με έδρα του το Βορίτσι, ένα ορεινό χωριό στην Κρήτη το οποίο μετρά 30 μόνιμους κατοίκους, η ομάδα του Χοχλιού έχει καταφέρει να διαδώσει το τρέξιμο με έναν ξεχωριστό τρόπο. Δίνουμε προτεραιότητα την διασκέδαση, την απόλαυση αλλά πάνω από όλα την σωματική και ψυχική υγεία του κάθε αθλητή ξεχωριστά.  

Παράλληλα, η προπονητική ομάδα του Χοχλιού είναι πλήρης και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για να οδηγήσει τον κάθε αθλητή ξεχωριστά στην καλύτερη εκδοχή του αθλητικού του εαυτού. 

Το Χοχλιός team είναι ομάδα η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το τρέξιμο και να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους, καθώς επίσης και σε εκείνους που θέτουν στόχους με υψηλές προσδοκίες. 

Δημιουργήθηκε απο τον Κωνσταντουλάκη Εμμανουήλ με σκοπό να βοηθήσει εποικοδομητικά την καθημερινότητα του ασκούμενου με έναν σωστά δομημένο, ασφαλή και αποδοτικό τρόπο.

Η Φιλοσοφια μας

Αγαπάμε το τρέξιμο, αγαπάμε τον αθλητισμό

Στόχος στην ομάδα μας, είναι να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να εντάξει στην καθημερινότητά του τον αθλητισμό. 

Είναι τρόπος ζωής!

 Θεωρούμε ότι συγκεκριμένα το τρέξιμο, είναι η εύκολη λύση, καθώς βάζεις ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ξεκινάς να κινείσαι. H ανάγκη όλων μας για προσωπική διαφυγή και γενικότερα στο να βρεθεί μια διέξοδος από την δύσκολη και αγχώδη καθημερινότητα είναι μια πραγματικότητα. Έτσι το πιστεύουμε και το βιώνουμε καθημερινά πως το τρέξιμο είναι μια ουσιαστική λύση για την σωματική και ψυχική υγεία μας. Βασική όμως προϋπόθεση και στόχος για εμάς, προς τον αθλητή, η  υγεία του.

Υπηρεσιες

Τα προπονητικά πλάνα είναι διαμορφωμένα βάση του καθημερινού προγράμματός σας και το κάθε ένα είναι ξεχωριστό

 Λαμβάνουμε υπόψιν, πολλούς παράγοντες για την διαμόρφωσή του, καθώς οι ανάγκες του κάθε αθλητή διαφέρουν. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για μηνιαία έκδοση προγραμμάτων, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε θα είναι να απαντήσετε σε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για εσάς, το ιστορικό σας με το τρέξιμο και γενικότερα τον αθλητισμό, τους μελλοντικούς σας στόχους και πολλά άλλα.

 Στην συνέχεια θα συζητήσουμε τις απαντήσεις σας και θα σας αποστείλουμε το ειδικά διαμορφωμένο προπονητικό πλάνο, βασισμένο στις δικές σας προσωπικές ανάγκες γεμάτο με αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο εκτέλεσης της κάθε προπονητικής μονάδας αλλά και τον σκοπό της. Ένα μηνιαίο προπονητικό πρόγραμμα, χωρίζεται σε 2 ή 3 προπονητικές εβδομάδες (κάποιες φορές και 4) , με σκοπό την πιο σωστή παρακολούθηση του αθλητή.

Γιατί να συνεργαστείς με προπονητή τρεξίματος;

Από εκείνον που μόλις ξεκίνησε το τρέξιμο, μέχρι εκείνον που θέλει να τερματίσει σε Μαραθώνιο ή Υπερμαραθώνιο με καλύτερο χρόνο, τα θετικά του να τρέχεις υπό τις οδηγίες & συμβουλές ενός εξειδικευμένου προπονητή είναι πολλά. Παρακάτω κάποια από τα βασικά:

Ο βασικότερος κανόνας της άθλησης είναι ότι κάνω, να το κάνω με ασφάλεια. Ένας προπονητής προλαμβάνει μέσα από ένα πλήθος παραγόντων, τραυματισμούς οι οποίοι θα σε ταλαιπωρήσουν  & ενδεχομένως να σε κάνουν να σταματήσεις την άθληση. Βασικά παραδείγματα και λόγοι που κάποιος μπορεί να σταματήσει το τρέξιμο είναι το σύνδρομο υπερπροπόνησης, το γόνατο του δρομέα, έλλειψη κινήτρων, ψυχική κούραση κλπ. 

Μπορώ να τρέξω κάτω από τρείς ώρες τον Μαραθώνιο σε 6 μήνες; Μπορώ να τερματίσω σε έναν χρόνο σε αγώνα υπεραπόστασης; Τα παραπάνω και πολλά άλλα παραδείγματα μπορεί να τα δει σε εσένα ένας προπονητής γιατί το πιστεύει, βάση των δυνατοτήτων και των ψυχικών αποθεμάτων που διαθέτεις, παρόλο που στο δικό σου μυαλό δεν είχε περάσει ούτε καν σαν σκέψη.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για έναν δρομέα είναι να αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη ένταση να προπονηθεί. Αυτό συμβαίνει καθώς ο κάθε δρομέας διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από κάποιον άλλον. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες μέχρι να φτάσεις στο σωστό αποτέλεσμα, όπως το ιστορικό, η ηλικία, το φύλο, τα κιλά, οι τραυματισμοί κατά το παρελθόν κλπ. Ένα προπονητικό πρόγραμμα 3-4 μηνών δεν περιέχει μόνο το τρέξιμο. Η βελτίωση θα έρθει μέσα από έναν συνδυασμό πολλών μορφών άθλησης όπως την ενδυνάμωση, την ευκαμψία,  την αποκατάσταση, την πρόληψη τραυματισμών, την βελτίωση της δρομικής τεχνικής, το οικονομικό τρέξιμο, την βελτίωση της αίσθησης του ρυθμού κλπ

Βασικές αδυναμίες ενός δρομέα είναι η έλλειψη της αίσθησης του ρυθμού και της έντασης, η ελλιπής ενδυνάμωση, οι αδυναμίες σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, οι λάθος επιλογές αγωνιστικών στόχων. Ο προπονητής θα διακρίνει αυτές τις αδυναμίες που διαφέρουν στον κάθε δρομέα, και στην συνέχεια θα παρέχει στοχευμένη ανατροφοδότηση για την εξάλειψή τους.

Όλοι έχουμε δύσκολη και έντονη καθημερινότητα. Διαθέτοντας ένα αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα από έμπειρο προπονητή, δεν σου αφαιρεί πολύτιμο χρόνο, ψάχνοντας για προγράμματα, τρόπους διατροφής, άθλησης κλπ.

Παρέχουμε εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα για κάθε είδος αθλητή. Από τον αρχάριο που θέλει να γνωρίσει την πιο αγνή και απλή μορφή άσκησης, το τρέξιμο, μέχρι τον δρομέα που στοχεύει να τρέξει γρήγορα σε έναν μαραθώνιο ή έχει όνειρο να τερματίσει σε έναν αγώνα υπεραπόστασης.

Εκδοσεις προγραμματων

Παρέχονται μαζί με κάθε εξατομικευμένο πρόγραμμα

μην περιμενεις αλλο

Γίνε μέλος της ομάδας μας!